Home Zdravlje NAJKORISNIJA NAMIRNICA NA SVIJETU: Evo kako može da pomogne kod bolnih zglobova…

NAJKORISNIJA NAMIRNICA NA SVIJETU: Evo kako može da pomogne kod bolnih zglobova…

394
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Evo kako može da pomogne kod bolnih zglobova…

Svi znamo da je limun jedna od najkorisnijih namirnica na planeti. On nas štiti od brojnih bolesti i sa pravom se može nazvati superhranom.

Pun je nutrijenata uključujući bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1 i B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i mangan.

On povoljno deluje na jetru, creva, stomak, imuni sistem, ali i nervni i kardiovaskularni sistem.

Ako redovno jedete limun, možete se zaštititi od bolesti poput upale grla, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, kamenja u bubregu, kamenja u žuči, ali i od raka.

Pomaže kod bolova u zglobovima:

Limun u svoju ishranu možete da uključite na brojne načine, ali da li ste znali da limun pomaže i kod bola u zglobovima? Danas vam predstavljamo recept koji bi trebao da pomogne kod bola u zglobovima i to pomoću kore limuna.

RECEPT:

Prvo je potrebno da oljuštite dva limuna i da koru stavite u teglu, a zatim da je prelijete sa 500ml maslinovog ulja. Podrazumeva se da je limun neprskan hemikalijama.

Zatvorite teglu i ostavite da odstoji dve nedelje. Nakon dve nedelje, možete preliti svoje isceljujuće ulje na čistu gazu i postaviti na bolni zglob, a zatim staviti plastičnu kesu preko toga. Uradite to uveče i ostavite preko noći.

Ovaj postupak ponavljajte svaki dan, naravno ako imate vremena i ubrzo bi vam trebalo biti mnogo bolje.