Home Zdravlje PEKMEZ OD SLATKIH JABUKA: Prirodna influzija koja pomaže kod slabog željeza u...

PEKMEZ OD SLATKIH JABUKA: Prirodna influzija koja pomaže kod slabog željeza u krvi…

366
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodna influzija koja pomaže kod slabog željeza u krvi…

Pekmez od jabuka prirodno je sredstvo za poboljšanje probave, pročišćavanje krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez jača imunitet, te pomaže regulaciji šećera u krvi i radu štitne žlijezde.

Svi pekmezi se prave na sličan način. Kada govorimo o pekmezu radi se o tečnoj do srednje gustoj supstanci napravljenoj postupkom cijeđenja, a potom i ukuhavanja soka od jabuke, bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača.

Dakle, prirodan i čist pekmez je najčešće tamno bordo do crne boje. Može biti slatki ili kiseli, zavisno koje jabuke su cijeđene ali moraju biti zrele.

Smatra se da je bolji i jači što duže stoji, sazrijeva. Ne zahtijeva posebno skladištenje, ostavlja se na tamno mjesto i dalje od izvora toplote.

Dobrobiti pekmeza od jabuka:

Pekmez od jabuka sadrži visoku koncentraciju željeza i C vitamina, kao i drugih vitamina i minerala. Kao takav, preporučuje se kod anemije. Postoji više kombinacija koje pospješuju rad pojedinih organa i čišćenje cijelog organizma.

Slatki pekmez od jabuke posebno se preporučuje kod neadekvatne ishrane gdje je možete koristiti za jačanje organizma umjesto različitih hemijskih multivitaminskih dodataka.

Za kiseli pekmez od jabuka se koristi divlja jabuka. Ovaj pekmez je izuzetno značajan za dijabetičare i ljude koji imaju zdravstvenih problema.

Njegovim konzumiranjem jačate krvnu sliku i imunološki sistem te ćete nadopuniti nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način.

Zdrava svojstva pekmeza od jabuka:

Pekmez od jabuka ima odlična zdrava svojstva i pomaže kod:

– jačanja i popravljanja krvne slike

– smanjenja i prevencije kašlja

– nadoknađivanja minerala i vitamina u organizmu

– problema sa jetrom, njeno čišćenje i regeneracija

Važno:

Pekmez od jabuka jača imunitet, te pomaže regulaciji šećera u krvi i radu štitne žlijezde. Jabuka sadrži oko 80% vode oko 10% do 12% ugljikohidrata, jedan posto masnoća i bjelančevina, a isto toliko ima i celuloze. U njenom sastavu zastupljeni su šećeri – glukoza, fruktoza i saharoza te organske kiseline.

Jabuka u sebi ima dosta velike količine vitamina C i beta karotena, B-kompleksa dok od minerala najviše ima kalija, fosfora i kalcija.