Home Zdravlje RECEPT OD MLADIH BOROVIH ŠIŠARKI: Koristi se kod reume, tegoba disajnih organa,...

RECEPT OD MLADIH BOROVIH ŠIŠARKI: Koristi se kod reume, tegoba disajnih organa, plućnih oboljenja…

452
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Koristi se kod reume, tegoba disajnih organa, plućnih oboljenja…

Ako patite od poremećaja lučenja hormona štitne žlijezde, probajte ovaj nevjerovatan recept ruske narodne medicine. Lako se pravi i ne košta skoro ništa.

Dosta ljudi pati od poremećaja štitne žlijezde, gde ona ne proizvodi dovoljno hormona, a uzrok je uglavnom hronična autoimuna upala te žlijezde. Posljedice ovog stanja, zvanog hipotireoza, mogu se odraziti na zdravlje celokupnog organizma.

Osobama koje pate od hipotireoze, ruska narodna medicina preporučuje sljedeći jednostavan ali jako dobar recept. On sadrži samo dva sastojka koja je vrlo lako nabaviti.

Ovaj recept pomaže i kod reume, za pročišćavanje disajnih organa, kod kašlja i plućnih oboljenja.

Ruske kapi za hipotireozu – RECEPT:

Uberite 15 mladih borovih šišarki (veličine od 3-5 cm). Sameljite ih što je moguće sitnije. Prelijte ih sa 50ml kvalitetne votke ili domaće rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. Nakon toga procijedite tečnost.

Primjena:

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno. Kura treba da traje 3 nedelje.

Kako ove kapi utiču na zdravlje:

Poznata su nam ljekovita svojstva raznih trava, povrća i voća, međutim i zimzeleno drveće ih takođe ima. Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini kod reume i za pročišćavanje disajnih organa, kao i za pomoć kod kašlja i plućnih oboljenja, pa i hipotireoze.

Ljekovita svojstva imaju iglice bora, mladi izdanci, mlade šišarke, smola i kora. Iglice se koriste svježe, jer se njihovim sušenjem gubi vitamin C, kojim je ovaj četinar bogat.

Šišarke bora se upotrebljavaju dok su mlade, veličine od 3-5 cm, jer njihovim daljim zrenjem poprimaju drvenasti oblik i gube sva ljekovita svojstva.

Mlade šišarke sadrže eterična ulja, bogate su vitaminom C, sadrže ljekovitu aromatičnu smolu i veliki broj antioksidanasa. Imaju alkalno dejstvo. Sve ovo ih čini odličnim sastojkom ove moćne ruske tinkture za poboljšanje stanja hipotireoze.