Home Zdravlje PREPORODIĆE VAM ORGANIZAM: Pomješajte ove dvije namirnice i jedite ih sedam dana...

PREPORODIĆE VAM ORGANIZAM: Pomješajte ove dvije namirnice i jedite ih sedam dana za redom…

284
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomješajte ove dvije namirnice i jedite ih sedam dana za redom…

Svi znaju da su med i bijeli luk zdravi, ali iznenadićete se šta može da učini njihova kombinacija. Med i bijeli luk su poznati darovi u narodnoj medicini. Njihova moćna svojstva pomažu kod mnogih oboljenja. Med i bijeli luk bi trebalo da postanu vaše svakodnevne namirnice, jer “podižu imuni sistem iz mrtvih“.

RECEPT:

Naime, isjeckajte 2-3 čehna bijelog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smjesu da odstoji sve dok se ne stopi. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog lijeka svako jutro vezanih 7 dana i vaš organizam će doživjeti nevjerovatnu promjenu.

Evo zbog čega je to važno:

Podiže imunitet:

Kombinacija meda i bijelog luka pojačava snagu vašeg imunog sistema, što je važna ako se borite protiv neke bolesti, ali i kada želite da spriječite zarazu.

Štiti srce:

Ova mješavina čisti krvne sudove od masti i time sprečava srčani udar. Dokle god krv nesmetano cirkuliše vašim organizmom, srce kao organ je zaštićeno.

Pomaže kod upale grla:

Med i bijeli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.

Pomaže kod dijareje:

Uz pomoć ove smjese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način uklonite svaku infekciju. Samim tim rešićete problem retke stolice.

Pomaže kod suhog kašlja:

Med i bijeli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi, koja se taloži u dnu vašeg grla i tako izaziva suhi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.

Pomaže kod gljivičnih infekcija:

Gljivice mogu da napadnu različite dijelove vašeg tijela, ali ova mješavina je izuzetno dobra i djeluje i u ovom slučaju. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprečavate mogućnost bilo kakve infekcije.

Vrši detoksikaciju:

Smjesa meda i bijelog luka je prirodni detoks za vaš organizam. Koristeći ovu smjesu, vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i bijeli luk oslobađaju vaše tijelo svih otrova koje ste prethodno unijeli. Treba napomenuti da je ova prirodna mješavina izuzetno dobra i za stabilizaciju holesterola u krvi, ali i za gubitak viška kilograma.