Home Zdravlje ZDRAV NAČIN DA IZGUBITE VIŠAK KILOGRAMA: Bićete mnogo zdraviji i življi…

ZDRAV NAČIN DA IZGUBITE VIŠAK KILOGRAMA: Bićete mnogo zdraviji i življi…

88
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Bićete mnogo zdraviji i življi…

Savršeno zategnuto tijelo, bez imalo sala, san je skoro svake osobe na svijetu, a da bi se taj san i ostvario, veliki broj ljudi se upušta u nezdrave dijete koje mogu biti i veoma opasne po zdravlje.

Obzirom da nam je priroda podarila nekoliko zdravih načina da se riješimo suvišnih kilograma, nema potrebe za rigoroznim dijetama. Ovi posebni načini su jednostavni i efikasni. Pa da pogledamo neke od prirodnih načina gubljenja suvišnih kilograma.

Jedna jabuka dnevno:

Jabuke su dar prirode onima koji žele da smanje tjelesnu težinu. Započnite dan jabukom. Takođe, preporučuje se da pojedete jabuku prije ručka ili večere. One sadrže pektine od kojih se dobija osjećaj sitosti. One će spriječiti i prejedanje.

Sok od limuna:

Limunada sa kašičicom meda takođe pomaže u smanjenju težine. Limun sadrži vitamin C u izobilju, a on pomaže u povećanju metabolizma. Samim tim, hrana se brže probavlja.

On iskorištava višak masti koji je uskladišten u organizmu te sprečava akumuliranje suvišnih masti. Limun je apsolutno fantastičan, jer ima izvanredan kvalitet – on eliminiše deponovane masti i ugljene hidrate iz organizma.

Eksperimentišite sa supama:

Uvrstite supu u svakodnevnu ishranu. U ovom konkretnom slučaju, preporučuju se supe sa dosta svježeg povrća, a možete koristiti i nemasnu piletinu. Izbjegavajte ulje, maslac i druge masne supstance.

Zeleni čaj:

Istraživanja pokazuju da zeleni čaj pomaže u sagorijevanju dosta dodatnih kalorija dnevno. On poboljšava metabolizam pa se preporučuje da ga češće konzumirate.

Povećajte unos salata:

Konzumiranje salata odličan je način da ostanete zdravi, spriječite dobijanje dodatnih kilograma i povećate unos vlakana u organizam. Dodajte zeleno lisnato povrće u salatu i ono će vam obezbijediti potrebnu količinu proteina i drugih hranjivih materija.

Izbjegavajte prženu hranu:

Izbjegavajte prženu, masnu hranu, kao i brzu hranu. Bez obzira koliko bila primamljiva, ona povećava vaše šanse za gojaznost i razna oboljenja.

Recite “NE” šećeru:

Smanjite unos šećera koliko god možete. On dodaje mnogo praznih kalorija vašoj ishrani. On, takođe, povećava nivo šećera i inzulina u krvi usljed čega vaš organizam počinje da skladišti masti te prestaje da ih sagorijeva. Dakle, obavezno smanjite unos šećera u organizam.

Pijte vodu:

Voda je sastavni dio vašeg organizma. Ona ne samo da izbacuje štetne supstance koje se nalaze u vašem organizmu već i smanjuje apetit. Ona povećava metabolizam. Preporučuje se da pijete između osam i deset čaša vode dnevno.

Vježbajte:

Poslednje, ali ne i najmanje važno, vježbajte bar četiri puta sedmično. To je najlakši i najjednostavniji način da sagorite dodatne kalorije. Bilo koji način smanjenja tjelesne težine je nepotpun bez odgovarajućeg treninga, bilo da upražnjavate jogu, aerobik, trčanje ili idete u teretanu. Drugim riječima, morate vježbati, jer to upotpunjuje vašu ishranu i pomaže vam da izgubite težinu prirodnim putem.

Svi navedeni načini vam mogu biti od pomoći, ali samo ako ih se striktno pridržavate. Postepeno, oni će postati sastavni dio vašeg života, a vi ćete biti zdraviji i življi.